Utsidan är första intrycket du får av ett hus

Att ge ett gott första intryck är ju något vi alla vill kunna göra. Och det gäller ju även hemmet. Och medan somliga säkert har hört att hallen är där ditt hem ger sitt första intryck, är det ju ändå inte fallet för husägare. För dem är det alltid utsidan på huset som kommer att vara först. Och det är värt att lägga ned tid och energi på att få till något du kan vara stolt över.

Skötsel

Skötsel och underhåll kommer alltid vara de viktigaste delarna av att hålla en vacker fasad genom åren. Olika fasader kräver så klart olika former av underhåll. Men något de alla har gemensamt är rengöring. Att tvätta fasaden hjälper till att återfå lystern och gör att färgen syns i all sin prakt. Men glöm inte att tvätta fönstren också.

Målning

Förr eller senare blir det ju även aktuellt att måla fasaden, åtminstone om det är en träfasad. När du ska måla om huset är det klokt att tänka noga på valet av färg. Att helt enkelt måla om med samma färg är väldigt vanligt och det är alltid något att överväga. Planerar du dock att måla huset i en ny färg bör du helst tänka på hur det kommer att passa in i omgivningen.

Dekorationer

Att dekorera fasaden är det perfekta metoden för att sätta pricken över i:et. Till att börja med finns det vackra dekorationer som är designad att sitta ute året runt. Att sätta upp blommor är ett annat populärt alternativ och det är speciellt vanligt att se blomlådor nedanför fönstren. På så sätt är de ju lätt att vattna också. Du kan även köpa eller bygga dina egna fönsterluckor och sätta upp. Det är en snygg dekoration som ofta för tanken till en med lantlig stil. Men det beror så klart på själva designen.