Fotokollage

Att skapa en perfekt fotovägg där hemma är lite som när du som barn gjorde kollage – då det nästan är samma tillvägagångssätt. Du väljer fina egenhändigt tagna fotografier eller köper fina prints av professionellt tagna fotografer. För planeringen är det bra att göra en modell av papper där du skalenligt mäter ut din egen vägg och ritar eller skriver ut små miniatyrer av dina utvalda bilder och flyttar runt dem tills du hittat de perfekta bilderna och placeringen.

Personlig stil

Med fotografier kan du skapa din egen personliga stil gällande vilka motiv, vilka färger och vilken storlek du vill ha på dina foton. Du kan välja att ha bilder på alla saker du gillar, att matcha bilder, stämning och färg med resten av inredningen eller att välja bilder med en viss färgnyans. Det finns oändliga möjligheter att kombinera och foton och posters finns i alla varianter och motiv.

Stilfulla väggar

När du sätter upp tavlorna är det bra att tänka på att de ska sättas upp längs raka linjer, antingen horisontella eller vertikala oavsett storlek på tavlorna. Det skapar mer ordning för ögat och ger ett sobert intryck. Oavsett vilka bilder du väljer kan du vara säker på att en fotovägg skapar en stilfull och iögonfallande inredningsdetalj som gör ditt hem mer personligt.